Onze visie

Het bieden van kwalitatief goede zorg, gestoeld op het laatste wetenschappelijke onderzoek voor een maximaal effect op uw handfunctie en maximaal resultaat.

 

Wij werken alléén met gespecialiseerde handtherapeuten die zijn aangesloten bij het NVHT.

 

Handtherapie Ede werkt onafhankelijk van ziekenhuizen, huisartsen of bedrijven, zo bieden wij toegankelijke zorg. Wij willen niemand uitsluiten ongeacht zijn/haar afkomst of financiële situatie.

 

Eerlijk, open en transparantie als het gaat om uw behandelplan, u bent dus baas over het eigen behandeltraject. Waar onze expertise ophoudt zullen wij u dan ook eerlijk doorverwijzen naar de juiste behandelaar.


Onze doelen

1. Het vergroten van het aanbod en de bekendheid van de handtherapie in de regio Ede en omgeving, een duidelijke plek voor het behandelen van handgerelateerde problemen. 

 

2. Handtherapie toegankelijk maken in de eerstelijnszorg voor alle inwoners van Ede en omgeving zonder dat de zorg verbonden is aan het ziekenhuis, vaste artsen of instellingen. 

 

3. Voorkomen van doorverwijzingen naar de tweedelijnszorg of handchirurgie. 

 

4. Insteek van de behandeling is conservatief en evidence-based, gericht op functioneel inzetten van de hand tijdens alledaagse levensactiviteiten. 

 

5. Het vergroten van kennis van handproblematiek bij therapeuten en huisartsen binnen- en buiten het samenwerkingsverband. 

 

6. Behandeling bieden aan iedereen, ongeacht afkomst, financiële situatie of taal.


Ons team

tekst met namen


De praktijken

Vanuit Ergotherapie Ede zijn twee hand-ergotherapeuten betrokken. Birgit van Engelshoven is sinds 2015 handtherapeute en heeft de specialisatie gevolgd aan het Erasmus MC in Rotterdam. Een derde hand-ergotherapeut is momenteel bezig met de specialisatie.

 

Vanuit Fysio Zuidereng zijn twee hand-fysiotherapeuten betrokken bij Handtherapie Ede, Elly Willems-Goudappel en Kim Jansen. 

Binnen Handtherapie Ede is Elly de therapeute met de meeste ervaring op het gebied van hand-fysiotherapie. Kim heeft in 2017 haar specialisatie handtherapie behaald en werkt vol energie en met een frisse blik tevens is zij bezig met een opleiding in echografie.